Tænk dig om, når du køber og bruger selvtest

Tænk dig om, når du køber og bruger selvtest

05 april, 2017

Tænk dig om, når du køber og bruger selvtest

Sådan lyder råddet fra Lægemiddelstyrelsen, som i dag har lanceret en ny film som en del af deres kampagne Test med fornuft

Udbuddet af hjemmetest bliver nemlig større og større, og det kan derfor være svært som forbruger at navigere rundt i, hvilke test der dur og hvor pålideligt svaret er. 

De seneste par år er hjemmetest/selvtest så som HPV-test, apps, der tester for depression og gentest, der kan beregne sandsynligheden for at udvikle kræft, og andre sygdomme kommet på markedet. Og det kan i mange tilfælde føles nemt og bekvemt at teste sig selv for forskellige sygdomme, men man skal selvfølgelig huske at bruge sin sunde fornuft og naturlige skepsis.

Hjemmetests er dog blevet bedre og mere præcise end førhen. SwimCount sædkvalitetstest er CE-mærket og et godt eksempel på udviklingen af en pålidelig hjemmetest, da den måler antallet af progressive motile sædceller (de celler, der kan svømme og de eneste som kan befrugte et æg) i sæden og ikke bare det totale antal levende celler, hvilket vil sige, at manden får et pålideligt svar på sit fertilitetspotentiale. 

Lægemiddelstyrelsens råd til valg af hjemmetests lyder således: 

  • Brug din sunde fornuft – og gå til lægen, hvis du er i tvivl, om du fejler noget
  • Gå efter selvtests, der er CE-mærket

  • Læs hele artiklen her eller se videoen på youtube her.

    Hos lægen 008    Skriv en kommentar

    Din kommentar skal først godkendes før den kan ses på siden.