Om SwimCount™

 

Historien bag MotilityCount ApS

I 2010 fik Jacob Møllenbach og Steen Laursen en ambitiøs idé: De ville udvikle en hjemmetest, der kunne måle mænds sædkvalitet, nemlig måle koncentrationen af progressive* motile sædceller modsat de eksisterende tests, der måler total antal sædceller.

*Progressive motile sædceller er den eneste type sædceller, der kan befrugte en kvindes æg på en naturlig måde.

De har begge mere end 20 års erfaring indenfor fertilitetsbehandling og kunstig befrugtning - Steen som forsker på Rigshospitalet og senere som medejer af en fertilitetsklinik i Fredericia og Jacob som R&D Manager.

I 2011 var projektet kommet så langt, at der blev etableret et egentligt firma - kaldet MotilityCount ApS.
I 2015 blev målet nået: Vi færdiggjorde udviklingen af verdens første hjemmetest, der giver mænd et validt svar på deres sædkvalitet. Mænd kan nu teste deres sædkvalitet helt uden stress og bekvemt i deres eget hjem. Produktet bliver solgt under varemærket SwimCount™.


5 års udvikling og hårdt arbejde førte til et patent på SwimCount™ Membran Swim-Up Teknologien i 2014, en CE-godkendelse fra Den Europæiske Union i 2015 og endelig en FDA-godkendelse fra de amerikanske myndigheder i 2019.

 

Om Os

SwimCount™ Sædkvalitetstest er en revolution for den tidlige diagnose af mandlig fertilitet. Den måler antallet af de stærkeste progressive svømmere, som er den eneste type sædceller, der kan befrugte kvindens æg. SwimCount™ er en valid pre-screening sædkvalitetstest til hjemmebrug med et enestående nøjagtighedsniveau på 95%.

Vi ved, at det at have udfordringer med at blive gravid på en naturlig måde kan være en lang, frustrerende og kompliceret proces og vi ved, at fertilitetsproblemer er et meget privat og tabuiseret emne. Mange finder det både ubehageligt og pinligt at besøge sin læge, hospitalet eller en fertilitetsklinik for at få mere viden om deres fertilitetspotentiale. På grund af disse udfordringer når du måske aldrig at få testet dit fertilitetspotentiale. Og pludselig er det for sent.

Vores mission er at løse disse udfordringer såvel som den stigende og negligeret mandlige fertilitet over hele kloden, hvor mere end 20% af alle mænd har lav sædkvalitet.

  • Et ud af ti par oplever problemer, når de prøver at blive gravide
  • Omkring 40% af tilfældene af infertilitet på verdensplan er forårsaget af mandlige faktorer.

Med SwimCount™ Sædkvalitetstesten gør vi det nemt og diskret for jer at opnå et resultat af mandens fertilitetspotentiale på et meget tidligt stadie i jeres babyplan. Med en høj grad af pålidelighed og komfort i jeres eget hjem.

Uanset om du lige er begyndt eller har prøvet i nogen tid, kan kost og ernæring påvirke din fertilitet. SwimCount™ tilbyder innovative kosttilskud til dig der ønsker at tage hånd om din sædkvalitet. Vi er her for at hjælpe jer gennem hvert trin i jeres fertilitetsrejse, og vi er oprigtig interesserede i jeres rejse til en vellykket graviditet.

Vi er et ambitiøst og samarbejdende team med både videnskabelig og kommerciel erfaring inden for fertilitet. Vi er en ægte international virksomhed, og vores ambition er at øge kendskabet til mandlig fertilitet og gøre det muligt for jer at få jeres babydrøm opfyldt, jo før jo bedre. I en verden med stigende fertilitetsproblemer ved vi, at HVER DAG TÆLLER.