Om SwimCount™

Om SwimCount 

I 2010 fik Jacob Møllenbach og Steen Laursen en ambitiøs idé: De ville udvikle en hjemmetest, der kunne måle mænds sædkvalitet, modsat de eksisterende tests, der kun måler antal sædceller.

De havde begge mere end 15 års erfaring indenfor fertilitetsbehandling og kunstig befrugtning - Steen som forsker på Rigshospitalet og senere medejer af en fertilitetsklinik i Frederecia.

I 2011 var projektet kommet så langt, at der blev etableret et egentligt firma - kaldet MotilityCount Aps, og en dansk serie-iværksætter (Nicolaj Nielsen) sluttede sig til teamet. Samme år fik firmaet professionelle investorer i form af den danske investeringsfond SEED Capital.  I 2014 fik MotilityCount yderligere finansiering fra to kilder: 1. Overland A/S som er indehaver af Knudsen Plast (Knudsen Plast er specialist i at producere til medico-industrien) 2. Samme år fik firmaet støtte fra Markedsmodningsfonden til at færdiggøre udviklingen og opstarte produktionen. 

I 2015 blev målet nået: Vi færdiggjorde udviklingen af verdens første hjemmetest, der giver et rigtigt svar på mandens sædkvalitet. Produktet bliver solgt under varemærket SwimCount.