Vestlige mænds sædkvalitet er blevet halveret over de seneste 40 år

Vestlige mænds sædkvalitet er blevet halveret over de seneste 40 år

26 juli, 2017

Et nyt studie viser, at mænds sædkvalitet er faldende

Forskere har vurderet resultater af næsten 200 undersøgelser, der viser at antallet af sædceller blandt mænd fra Nordamerika, Europa, Australien og New Zealand er halveret på mindre end 40 år.

Denne undersøgelse er en af ​​de største nogensinde, og det er en undersøgelse som sammenfatter resultater fra 185 undersøgelser fra 1973 til 2011, hvori der er involveret næsten 43.000 mænd. Resultaterne viser, at koncentrationen af ​​sædceller hos mænd i de vestlige lande er faldet med et gennemsnit på 1,4 % om året, hvilket fører til et samlet fald på godt 52%. Dette er et chokerende resultat.

Dr. Levine, en epidemiolog, er bekymret, fordi hvis mænd ikke ændrer deres måde at leve på, tager hensyn til miljøet og de kemikalier, som de udsættes for, så ved han ikke, hvad der vil ske i fremtiden.

For lidt data og forskning om mænds reproduktion

Det er ikke første gang, at forskere har udvist bekymring over mænds dalende sædkvalitet, men tidligere undersøgelser er blevet kritiseret grundet metoden og udførelsen af studiet og er dermed måske ikke blevet taget så alvorligt, men denne gang har forskere rost undersøgelsen, selv om det dog muligvis stadig kan være for tidligt at komme frem til en sådan konklusion.


"Det er et klassisk eksempel på et sundhedsproblem, som er gået under radaren og som tydeligt er blevet negligeret," mener Hagai Levine, hovedforfatter på studiet fra Hebrew University of Jerusalem.


Dette er et alvorligt emne, som tydeligt mangler ressourcer til videre undersøgelser, men forhåbentlig vil der komme flere mandlige reproduktive undersøgelser i de kommende år, og mænd på sigt vil begynde at tage ansvar for deres sædkvalitet og helbred.

Læs artiklen i Jyllands-Posten, 26. juli 2017 her

Read the article in English here 

mænds sædkvalitet er dalendeSkriv en kommentar

Din kommentar skal først godkendes før den kan ses på siden.