Fertilitet på P3, Stegger & Toft

Fertilitet på P3, Stegger & Toft

23 februar, 2018

Emnet hos P3, Stegger & Toft, handlede i går om fertilitet eller mangel på samme, da der i dag bliver født færre og færre børn.

Niels Erik Skakkebæk, som er Professor og forsker i sædkvalitet, informerer om, at mænds sædkvalitet er faldet. Problemet er dog ikke er, at danske mænd ikke producerer nok sædceller, for det gør de, men at 90% af sædcellerne er abnormskabte, dvs., at de enten har to hoveder, der er huller i, de er for store eller for små, kan ikke svømme og sædcellerne duer derfor ikke til det de skal bruges til, nemlig at befrugte et æg.

Der kan være mange grunde til dette. Lyt til deres Podcast eller læs mere på vores hjemmeside - og er du i tvivl om din sædkvalitet er god nok, så kan du altid teste dig selv med en SwimCount​ sædkvalitetstest til hjemmebrug. SwimCount frasorterer de morfologisk abnorme sædceller (fx sædceller med to hoveder eller en knækket hale) og derved kun måler antallet af dine progressive motile sædceller, som er den enkle parameter, som har størst betydning for sædcellens evne til at befrugte et æg, og derved får du et validt svar på din sædkvalitet og dit fertilitetpotentiale (Tomlingson et al., 2013).

https://www.dr.dk/radio/p3/stegger-og-toft/stegger-toft-87#!01:20:24

 Skriv en kommentar

Din kommentar skal først godkendes før den kan ses på siden.