FAQ'S TIL SWIMCOUNT'S SÆDKVALITETSTEST

Hvis du har brug for eksperthjælp vedrørende dit SwimCount™ produkt eller hjælp til at aflæse dit testresultat, så send os en e-mail på info@swimcount.com, så hjælper vi dig så hurtigt som muligt.

Husk at notere i mailen, hvor du har købt din SwimCount™ Test + vedhæft et billede af dit testresultat (taget inden for 5 minutter for et brugbart resultat!), og notér gerne LOT NO og Use By Date, som er angivet på siden af æsken for en hurtigere feedback.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan virker SwimCount™ Testen?

SwimCount™virker ved at måle hvor mange af dine sædceller, der kan svømme (også kaldet progressive motile sædceller). SwimCount™bygger på en helt ny og patenteret teknologi som den danske virksomhed MotilityCount ApS har opfundet.

Der er tre kamre i enheden. Kun de progressive motile sædceller kan svømme fra kammer nr. 1 (Prøvekammer) til kammer nr. 2 (Adskillelseskammer). De progressive motile sædceller bliver farvet med et farvestof i kammer nr. 2, som producerer farven i kammer nr. 3 (Detektion og Resultatvindue). Jo flere progressive motile sædceller i sædprøven, jo mørkere bliver farven i detektions- og resultatvinduet.

Producér en sædprøve i den medfølgende sædkop. Tilfør sædprøven til SwimCount™ Testen via den medfølgende pipette. Efter 30 minutter kan du i resultatvinduet se om din sædkvalitet er over eller under WHO's grænseværdi for lav/god sædkvalitet (5 millioner progressive motile sædceller per milliliter). SwimCount™er 95% præcist (kaldet Accuracy Rate) sammenlignet med det resultat en fertilitetslæge vil måle ved at analyse din sædprøve i et mikroskop.

Hvis resultatet i SwimCount™ viser, at din sædkvalitet er lav, bør du tage kontakt til din læge for at blive testet yderligere.

 

Hvordan anvender jeg testen?

Her kan du downloade den fulde beskrivelse af, hvordan du anvender SwimCount™ Sædkvalitetstest: Instruktioner til anvendelse.

 

Se også nedenstående video, der beskriver, hvordan du bruger SwimCount™:

Hvordan aflæser jeg resultatet?

Download denne korte guide til, hvordan du aflæser resultatet: Sådan aflæser du resultatet

 

Er der nogle faktorer, som jeg bør være opmærksom på, og som der kan ødelægge testresultatet?

Ja, følgende kan ødelægge resultatet:

 • Du tager testen for tidligt efter din sidste udløsning (skal være mindst 2 dage efter, men ikke mere end 5 dage) for at opnå den bedste sædkvalitet.
 • Hvis der ikke er nøjagtigt 0,5 ml. af sædprøven opsamlet i sprøjten.
 • Du undlader at holde enheden stabil på en vandret overflade gennem hele testen.
 • Hvis der er bobler i sædprøven, når den sprøjtes i enheden.
 • Hvis enheden rystes.

 

Hvor lang tid vil resultatet blive i enheden/Hvor lang tid efter kan jeg aflæse resultatet?

Testresultatet skal aflæses inden for 5 minutter efter at skyderen er blevet trukket tilbage. Resultatet kan være/vil blive falsk positiv, hvis det forlades for længe. Det anbefales at tage et billede til dokumentation inden for 5 minutter, hvis man ønsker at få bekræftet sit resultat af os. Efter 5 minutter er testresultatet ikke gyldigt.

 

Er der noget, jeg kan gøre for at forbedre min sædkvalitet?

 • Stop med at tage anabolske steroider. Mandlig frugtbarhed vender ofte tilbage til normal, når brug af steroider ophører. Men stop ikke med at tage nogen form for ordineret medicin uden at konsultere din læge.
 • Tag brusebad i stedet for karbad. Lange, varme bade kan påvirke din sædkvalitet.
 • Det er altid en god ide at tage sig godt af sig selv og faktorer så som at spise sundt, udøve regelmæssigt sport, holde op med at ryge og reducere sit alkoholindtag vil forbedre dit helbred.

 

Hvor præcist er SwimCount™?

 • SwimCount™ har en Accuracy Rate på 95%
 • SwimCount™ har en følsomhed på 96% og specificitet på 91%. Dette betyder, at hvis testen viser, at din sæd har mere end 5 millioner progressive motile sædceller pr. ml. er det 96% sandsynligt, at testresultatet er korrekt. Hvis testen viser, at din sæd har mindre end 5 millioner progressive motile sædceller pr. ml., så er det 91% sandsynligt, at resultatet er korrekt.

 

Hvorfor er SwimCount™ bedre end andre hjemmesædtests, der også er tilgængelige på markedet?

 • SwimCount™ er den eneste hjemmetest, der er i stand til at måle koncentrationen af de progressive motile sædceller, og som igen er de eneste sædceller, der kan nå frem til og et befrugte et æg. SwimCount™ måler derved ikke kun det totale antal sædceller (kvantitet) i din sædprøve, som bekendt består af mange forskellige sædceller, men sorterer de "gode og brugbare" fra de "dårlige" og giver dig derved et validt og kvalitativt svar på dit fertilitetspotentiale.

 

Er SwimCount™ godkendt af myndighederne?

Ja, SwimCount er godkendt af myndighederne. 

 • SwimCount™ har fra d. 29. maj 2015 opnået et CE-certifikatet for salg i hele EU. Certifikatet blev udstedt af The British Standards Institution - BSI
 • SwimCount™ har fra d. 27. juni 2019 opnået en en FDA 510(k) godkendelse for salg i USA. FDA 510(k) godkendelsen er udstedt af The U.S. Food and Drug Administration
 • SwimCount™ er også certificeret til at sælge i Brasilien (ANVISA)  og i Saudi Arabien (SFDA)